Steeds meer ondernemers stappen over op zonne-energie. Dit is financieel interessant, maar draagt ook bij aan het imago van je onderneming én de wereld van morgen.

Dagelijks ondersteunen wij bedrijven en organisaties uit tal van sectoren: ondernemers die zonnepanelen op hun bedrijfspand willen, agrariërs die de financiële haalbaarheid in combinatie met de SDE-subsidie willen berekenen of collectieven die samen zonne-energie gaan opwekken. Wij denken graag met je mee om zo het maximale rendement uit je overstap te halen.

 
 

Hoe werkt het?

Zonne-energie is heel eenvoudig.
In vier overzichtelijke stappen lever jij je eigen stroom aan jouw onderneming.

zonnepanelen

Stap 1

De zonnepanelen op/om het bedrijf wekken overdag gelijkstroom op (DC).

omvormer zonnepanelen

Stap 2

Een krachtige omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom (AC) en stuurt deze door naar de centrale meterkast.


bruto productie meter bepaalt de SDE-subsidie

STAP 3

De Bruto Productie Meter houdt eventueel bij hoeveel je opwekt. Dit bepaalt je SDE-subsidie.

 

wek eigen energie op

stap 4

Je gebruikt eerst je eigen energie. Bij een overschot lever je terug aan het energienet.

Zonnepanelen zijn op veel plekken inzetbaar. Het dak van je pand is natuurlijkeen logische keuze, maar carports met zonnepanelen gecombineerd met oplaadpalen zijn ook een interessant statement voor een duurzame uitstraling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden
binnen jouw bedrijf?

 
 

Hoe stap je over?

Overstappen naar de puurste vorm van energie is simpel. Voor iedere onderneming bestaat een passende oplossing. Het is onze uitdaging om een toepassing te bedenken die jouw onderneming versterkt.

Ons maatwerk is persoonlijk, maar de uitgangspunten over kwaliteit en duurzaamheid zijn universeel. In een helder proces helpen we jou op weg naar een duurzamere onderneming. 

 
 
gratis adviesgesprek zonnepanelen

stap 1: advies op maat

Overstappen op zonne-energie is een belangrijke keuze voor iedere onderneming. Daarom moet alles kloppen.

Wij steken daarom veel tijd en energie in jouw onderneming en ons advies. Welk type zonnepaneel is het beste? Van welke fiscale voordelen en subsidies kun je gebruiken? Alle opties worden besproken en afgewogen.

 

stap 2: Persoonlijk voorstel

Op basis van de voorgesprekken met jou en onze analyse van jouw pand en locatie maken we ons een helder en gedegen voorste. Hierin zie je in één oogopslag de fiscale voordelen en benodigde investering.

Op basis hiervan kun je ook bepalen of het interessanter voor je is om te kopen of om je zonnepanelen via enie.nl te laten financieren. Alles wordt afgestemd op jouw onderneming. Na het ondertekenen regelen wij de rest.

offerte zonnepanelen
 
installeren zonnepanelen

stap 3: installatie

Voordat we beginnen, neemt onze projectleider het hele traject rustig door en ontvang je ons plan van aanpak. 

Daarna beginnen onze monteurs met de installatie van de zonnepanelen. Afhankelijk van de grootte zijn we ongeveer een week bezig met de installatie.

 

 

stap 4: aansluiten

Als de werkzaamheden zijn afgerond en alle testen zijn uitgevoerd is het grote moment aangebroken... 

De zonne-energie installatie wordt aangezet en je wekt je eerste eigen energie op! Hier maken we een feestje van en vanaf dit moment is jouw onderneming duurzaam. 

zonnepanelen boerenschuur zakelijk
 

We helpen je dus met het hele proces van advies tot volledige oplevering van de zonne-energie installatie van jouw bedrijf.

We kijken naar de technische mogelijkheden, maar ook naar de verschillende financiële voordelen om tot een maximaal rendement te komen. Het energieverbruik (kWh) en de omvang van jouw bedrijf zijn bepalend voor het te behalen rendement en de terugverdientijd.

 
 

Welke subsidies zijn mogelijk?

Fiscale regelingen en subsidies maken het momenteel erg aantrekkelijk om nu te investeren in zonne-energie. Hieronder hebben we interessantste regelingen op een rijtje gezet.

 

SDE-subsidie

De SDE+ is een stimuleringsregeling van de Nederlandse overheid gericht op duurzame energie. De regeling richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen.

Met de SDE-regeling word er gedurende een periode van 15 jaar een subsidie verstrekt per opgewekte kWh. Deze subsidie richt zich hoofdzakelijk op grote (zakelijke) installaties.

ENERGIE
INVESTERINGSAFTREK (EIA)

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) investeren bedrijven fiscaal voordelig in energiezuinige technieken en duurzame energie.

Je kunt 41,5% van de kosten van je investering aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA 10% belastingvoordeel op.

MIA/VAMIL-REGELING

De MIA (milieu-investeringsaftrek) biedt net als de EIA de mogelijkheid om je fiscale winst te verlagen. Zo kun je tot 36% van het bedrag van je investering in mindering brengen op de fiscale winst.

Met de VAMIL kun je een investering altijd afschrijven. Zo verminder je de fiscale winst en betaal je minder belasting in dat jaar.

Wat levert het op?

 

Een gemiddelde zakelijke installatie van enie.nl met 350 zonnepanelen wekt jaarlijks zo’n 81.900 kWh op. 

Met de huidige energietarieven en SDE-subsidie betekent dit een besparing van zo’n €10.485 per jaar. Daarnaast kun je vaak aanspraak maken op interessante fiscale regelingen.

 
 

Mijn enie.nl

Na oplevering van de installatie blijven wij monitoren. Mocht de opbrengst negatief afwijken, dan nemen wij direct contact op om het probleem te verhelpen. En opbrengstverlies wordt uiteraard door enie.nl vergoed.

rendement zonnepanelen

Daarnaast plaatsen wij desgewenst een televisiescherm op een centrale locatie in je bedrijf. Op dit scherm is de realtime opbrengst te volgen en zo is voor iedereen inzichtelijk hoe jouw bedrijf een duurzame bijdrage levert.

 

Initiatieven die je voorgingen

 
 
zonnepanelen ggz friesland

GGZ

Installatie in Heerenveen en Leeuwarden

  • 810 panelen
  • Vermogen: 226.800 Wp
 
zonnepark rug groningen

Rijksuniversiteit GRoningen

Zonnepark op het Zernike Complex

  • 1.850 panelen
  • Vermogen: 481.000 Wp
 
 
 
zonnepanelen smeding sint annaparochie
 

Smeding 

Installatie in Sint Annaparochie

  • 1.868 panelen
  • 495.020 Wp
zonnepanelen enza zaden enkhuizen

ENza Zaden

Nieuwbouw met zonnepanelen

  • 2.040 panelen
  • 530.400 Wp
 

Gemeente Leeuwarden

Collectieve inkoop Leeuwarden

  • 800 woningen
  • 2.496.000 Wp