Patrick, Milan en Richard van der Meulen wisten het na het zien van de documentaire ‘An Inconvenient Truth’: er moet iets veranderen.

De documentaire laat zien hoe belangrijk het is om over te stappen op duurzame vormen van energie.  Vanaf dat moment ontstond er bij de vader en zoons het bewustzijn én de urgentie om gezamenlijk oplossingen te bedenken voor het wereldwijde klimaatprobleem.  
Enie.nl is geboren.

 

Onze waarden

Enie.nl gelooft in een duurzame wereld. Voor iedereen.

 
idealistisch klimaatverandering voorkomen

Idealistisch

Enie.nl is een idealistisch familiebedrijf. Wij geloven dat mensen in de toekomst zelfstandig energie kunnen beheren, zonder tussenkomst van leverancier of producent. Dit is niet alleen voordelig voor hen, maar ook voor het klimaat op onze aarde.

duurzame energie

duurzaam

Duurzame energie is de puurste vorm van energie. Het belast het klimaat niet onnodig. Zonne-installaties zijn dé manier om duurzame energie op te wekken. Deze vorm van energie is altijd in overvloed aanwezig. We hoeven het alleen nog maar te benutten.

zonne-energie toegankelijk

toegankelijk

Enie.nl wil de markt voor duurzame zonne-energie openbreken. Wij willen zonne-energie toegankelijk maken voor iedereen die vandaag wil besparen op de maandelijkse kosten en wil beginnen met het bouwen aan de duurzame wereld van morgen.

Lokale betrokkenheid

 

Lokale initiatieven voeden en vormen de energietransitie: door dorpen en kleine gemeenten worden duurzame energievoorzieningen gerealiseerd; energiecoöperaties kiezen voor zonnepanelen op hun buurthuis; en lokale politiek komt met plannen om fossiele brandstoffen af te zweren.

Het zijn juist deze initiatieven en bewegingen waar enie.nl zich thuis voelt. En het is om die reden dat we graag lokaal aanwezig en betrokken zijn met onze vestigingen. Vanuit onze vestigingen kunnen we voelen wat er speelt en ondersteuning bieden waar nodig.

 
 

Samenwerking

We hechten veel waarde aan het samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wanneer je alleen bent, bereik je immers minder dan wanneer je samenwerkt met belangrijke partners. We hebben een netwerk van trotse partners waarmee we bouwen en innoveren aan nog meer zonne-energie in Nederland.

 
 
 
Climate reality project al gore
 
 

HanzeHogeschool Groningen

De hogeschool van Groningen. Samenwerking door gastcolleges te geven, afstudeerprojecten te begeleiden, stages aan te bieden, etc.

climate reality
project

Het project van Al Gore, waar bewustwording rondom klimaatverandering centraal staat.

 

 
 
entrance hanzehogeschool rug groningen
holland solar
 
 

EnTranCe

Het Energy Transition Centre (EnTranCe) is een duurzaam-energiecollectief van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

Holland Solar

Enie.nl is sinds 2016 aangesloten bij deze brancheorganisatie. Samen werken we aan de kwaliteit van de zonne-energiemarkt en aan het scheppen van de politieke voorwaarden om volledig over te kunnen stappen op duurzame energie in 2050.

 

 
 

Ambassadeurs

Eigenlijk zijn alle enieanen die zijn overgestapt op zonne-energie onze ambassadeurs. Zij maken iedere dag het verschil door hun ervaringen te delen met buren, familie en vrienden. Naast deze groep hebben wij nog een aantal ambassadeurs waar we trots op zijn en die ook dagelijks het verhaal van enie.nl verspreiden.

 

marrit leenstra

Professioneel schaatster en Olympisch kampioen.

piet paulusma weerman

Piet Paulusma

De bekendste weerman van Nederland.

marleen van iersel en madelein meppelink

Marleen van iersel & Madelein Meppelink

Voormalig Europese kampioen beachvolleybal.

 

Awards

De mooiste beloning zijn de duizenden mensen en organisaties die overgestapt zijn op zonne-energie van enie.nl. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een aantal nominaties en prijzen gewonnen waar we stiekem ook wel trots op zijn.

 
 
 
nrg battle smart energy challenge
merg battle smart energy challenge
 
 

NRG Battle - 2013

Internationale wedstrijd waarin studenten zich buigen over bestaande energievraagstukken.

NRG Battle - 2014

Internationale wedstrijd waarin studenten zich buigen over bestaande energievraagstukken.

 
 
 
duurzame jonge 100 verkiezing
 
sprout jonge ondernemers onder 25
 
 

Duurzame Jonge 100

Lijst van 100 duurzaamste jongeren die met hun organisatie een nadrukkelijke bijdrage leveren aan verduurzaming.

Sprout 25 onder de 25

Lijst met 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar, samengesteld door Sprout.