210 zonnepanelen warenhuis Vanderveen Assen

postcoderoos-vanderveen-assen
 
 

In februari worden op het dak van Warenhuis Vanderveen te Assen 210 zonnepanelen geplaatst. Deze zonne-energie installatie maakt onderdeel uit van een breder plan voor de verduurzaming van Assen, geïnitieerd door de lokale Energiecoöperatie duurzaam Assen en zonne-energie leverancier enie.nl.

De zonnepanelen op het dak van het bekende warenhuis worden gefinancierd middels de postcoderoosregeling. Dit is een manier waarop mensen kunnen investeren in het project en zo 15 jaar lang korting krijgen op hun energierekening. Bestuurslid van de Assense energiecoöperatie, Tom Verloop, geeft aan blij te zijn met het unieke project. “Met dit project komen we weer een stap dichterbij in het verwezenlijken van onze ambitie om Assen energieneutraal te maken. We zijn trots op deze wijze de productie en consumptie van duurzame energie lokaal te organiseren en daarmee de lokale economie te stimuleren en circulair te maken.”

“De afgelopen jaren zijn ruim 250.000 huiseigenaren overgestapt op zonne-energie. In het recente onderzoek van Milieu Centraal gaf nog eens 15% van de Nederlanders aan ook over te willen stappen. Toch kan helaas niet iedereen gebruik maken van zelf opgewekte zonne-energie. Vaak door een gebrek aan ruimte, een ongeschikt dak of onvoldoende financiële middelen om te investeren. Met dit project kan iedereen die wil besparen op zijn energierekening en niet een perfect dak heeft toch meedoen’’, licht Milan van der Meulen, mede-oprichter van enie.nl, toe. 

De 210 zonnepanelen op het dak van Vanderveen zijn de eerste van een breder plan. Naast dit project gaan enie.nl en Energiecoöperatie duurzaam Assen in het voorjaar een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen opzetten en wordt de zonne-energie installatie op het dak van Vanderveen verder uitgebreid.

De inschrijving voor de zonnepanelen op Vanderveen is reeds geopend en op vrijdag 6 januari vindt er om 19.30 een informatieavond plaats in Warenhuis Vanderveen te Assen. 

bovenaanzicht postcoderoos assen