Marrit Leenstra

marrit-spring-pers.jpg
 
 

Marrit durft te kiezen

Als topsporter werk je iedere dag toe naar dat ultieme moment, de hoogst haalbare prestatie: Een gouden medaille op de Olympische spelen. Je maakt dagelijks moeilijke keuzes en offert dingen op die jou dichter bij dit doel brengen. Maar wat doe je op het moment dat je weet dat de potentie die in je zit er onvoldoende uitkomt? Een echte kampioen durft dan te kiezen voor haar eigen weg. Dat is precies de reden waarom enie.nl de komende twee jaar schaatskampioene Marrit Leenstra als hoofdsponsor ondersteunt naar een medaille op de Olympische spelen in Zuid-Korea in 2018. 

“Aan het einde van het afgelopen seizoen heb ik voor mezelf een evaluatie gemaakt. Op de huidige manier doorgaan zou niet resulteren in mijn ultieme Olympische droom. Ik besloot daarom om mijn eigen weg te gaan en ben op zoek gegaan naar partners die mij hier in wilde ondersteunen’’, licht Marrit Leenstra haar keuze toe. Na gesproken te hebben met meerdere schaatsploegen besloot Marrit in het voorjaar om zich aan te sluiten bij de Italiaanse schaatsploeg. Een opmerkelijke keuze aangezien ze hiermee haar privileges en financiële zekerheden in Nederland opgaf. “Het was in het begin niet altijd even makkelijk maar ik ben nu super blij dat enie.nl mij de komende twee jaar wil ondersteunen. Ik heb met meerdere potentiele sponsoren gesproken, maar als sporter moet je ook achter je sponsor kunnen staan. Dat gevoel heb ik vanaf het begin bij enie.nl.’’

Initiatiefnemer en directeur van enie.nl, Patrick van der Meulen, geeft aan blij te zijn met de samenwerking. “Toen Marrit in het voorjaar bij ons kwam om haar keuze toe te lichten waren wij direct enthousiast. Een topsporter die op deze manier durft te kiezen voor haar eigen weg richting een Olympische medaille verdient enorm veel respect. Het is onze droom om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Dagelijks helpen wij mensen en organisaties over te stappen op zonne-energie. Het zijn juist mensen als Marrit die met hun keuzes bepaalde denkpatronen doorbreken. We hebben meer van dit soort mensen nodig om voor een duurzame toekomst in Nederland te gaan”.

Eind oktober is Marrit Leenstra tijdens de KNSB Cup in Groningen voor het eerst te bewonderen in haar nieuwe enie.nl schaatsoutfit. De samenwerking duurt tot en met de Olympische spelen van 2018 in Zuid-Korea.