Voor en door Klazienaveen


Klazienaveen kan zelf schone zonne-energie gaan opwekken met een zonneakker. Samen met de bewoners, de gemeente Emmen en omliggende bedrijven willen we een plan ontwikkelen waar iedereen achter staat.

Smiley face

‘’Als je snel moet gaan, ga dan alleen. Als je ver moet, ga dan samen. Om de klimaatverandering te stoppen moeten we ver gaan, en snel ook.’’

– Al Gore, voormalig Vicepresident van de Verenigde Staten en oprichter van het Climate Reality Project.

Stroom voor 645 huishoudens


In het nieuwe zonneakker komen 6.800 zonnepanelen te liggen op het weiland aan het Van Echtenskanaal Noordzijde. Met deze zonnepanelen kunnen 645 huishoudens van volledig duurzame stroom worden voorzien. Hiermee besparen we 714 ton aan CO2-uitstoot.

 
 
 
 
 
 inspraak avond klazienaveen

Inspraak

Samen met omwonenden, omliggende bedrijven en de gemeente Emmen moeten alle wensen en eisen geïnventariseerd worden voordat we zonne-energie kunnen gaan opwekken in Klazienaveen.

 
 
 co-creatie zonnepark klazienaveen

Co-creatie

De reactie van alle partijen zullen gebundeld worden. Gezamenlijk maken we een plan van aanpak, waarin met alle betrokken partijen rekening gehouden zal worden. 

 
 
 
 aanleg zonnepark

Ontwikkeling

Als iedereen tevreden is en blij met het plan wordt er gestart met de ontwikkeling van het park. Onder andere een landschapsarchitect speelt hier een belangrijke rol bij. 

 
 
 
zakelijk-zonne-energie-opwekken.png

Opwekking

Als het project is afgerond kan er begonnen worden met de opwekking van zonne-energie! Klazienaveen zal 25 jaar lang genieten van haar eigen zelf opgewekte stroom.

 
 
 
 
 Zonnepark zonder beplanting
 Zonnepark mét beplanting
 
 

We willen graag jouw mening horen

Vertel ons wat je van het plan vindt. Dit kan volledig anoniem, maar je mag ook je naam en contactgegevens invullen zodat we later nog eens contact kunnen opnemen als er misschien aanvullende vragen zijn.

Naam *
Naam
Ik ben *
Blijf op de hoogte