Oprichters enie.nl helpen Hanzehogeschool naar transitie in duurzame energie

In 2030 maakt de Hanzehogeschool Groningen 100% gebruik van duurzame energie. Dat is de afspraak die de hogeschool als eerste organisatie in Nederland maakt met Al Gore en zijn Climate Reality Project. Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, zet collegelid Paul van der Wijk, namens de Hanzehogeschool zijn handtekening onder het pact samen met Patrick en Milan van der Meulen van enie.nl.

Het initiatief ligt bij Al Gore en zijn Climate Reality Project. Zij startten de campagne 100% Committed, een samenwerking met hogescholen, gemeentes, universiteiten en andere organisaties om gezamenlijk de schouders te zetten onder het doel om voor 2030 100% gebruik van duurzame energie te realiseren. Voor de Hanzehogeschool een logische stap om te zetten gezien de ambities op het gebied van duurzaamheid: in 2020 wil de hogeschool op dit gebied een voorbeeldrol vervullen.

De Hanzehogeschool trekt op met partner en alumnibedrijf enie.nl om dit doel te behalen. enie.nl oprichters Patrick en Milan van der Meulen spelen op hoog niveau een rol binnen het Climate Reality Project.

Ken Berlin, President en CEO van het Climate Reality Project: "The Climate Reality Project congratulates Hanze University of Applied Sciences, Groningen for joining the 100% Committed program and pledging to get all of its electricity from renewable sources. This milestone step demonstrates the University's climate leadership following the IPCC 1,5C Report and the historic decision of the Dutch Appeals Court ordering the government to increase its emissions cuts. Congratulations to Hanze University for being 100% Committed, and for declaring that we must, we can, and we will solve the climate crisis."

 
 
IMG_2735.JPG