Enieaan van de week

enieaanvandeweek-schulte-lemmer.jpg
 
 
 

fam. Schulte

Technisch adviseur Dre Schulte heeft voor zijn werk dagelijks contact met klanten en vind daarom de benadering die bedrijven hebben naar hun klanten toe ook erg belangrijk. “Elias van Enie.nl vroeg ons eerst wat wij wilden, in plaats van direct te beginnen over hoe veel zonnepanelen hij kon plaatsen. Door die benadering waren mijn vrouw en ik er eigenlijk direct over uit dat we het beste gevoel bij enie.nl hadden.”

Als technisch adviseur bestaat er uiteraard een voorliefde voor techniek, maar volgens Schulte gebeurt er veel te weinig met bestaande technieken die klimaatverandering tegen kunnen gaan. “Economische belangen spelen een veel te grote rol bij de implementatie van nieuwe technieken. Waarom hebben we nog geen bussen op waterstof bijvoorbeeld? We kunnen het al en het is ook al uitvoerig getest.” Volgens Schulte moeten de mensen veel bewuster worden van de ernst van het probleem om het op te lossen. “Naast dat er veel partijen zijn die er geen belang bij hebben om volledig duurzaam te worden, zien mensen niet hoe urgent het probleem is. Terwijl het heel urgent is!”

De familie Schulte heeft er voor gekozen om zelf een klein onderdeel te zijn van de oplossing van het klimaatprobleem. “Die 21 panelen op ons dak zorgen er voor dat we aan het einde van het jaar klimaatneutraal zijn, en dat is geweldig.”