Het denken over energie verandert. Steeds meer mensen staan stil bij de vraag hoe ze gezamenlijk invulling kunnen geven aan duurzaamheid zonder afhankelijk te zijn van de grote energiebedrijven. Deze unieke vorm van samenleven komt tot zijn recht in de vorming van energiecoöperaties. Enie.nl helpt je om ze tot een succes te maken.

 
 

Op steeds meer plekken ontstaan lokale initiatieven voor duurzame energie. Van collectief energie of zonnepanelen inkopen tot het plaatsen van een zonne-installatie op een buurthuis. Deze prachtige initiatieven worden getrokken door betrokken vrijwilligers. Enie.nl denkt daar graag in mee. Of het nu gaat om een informatiebijeenkomst of een collectieve inkoopactie; we helpen jou zo voordelig mogelijk op weg om lokaal het aandeel duurzame energie te vergroten.

 
 

Hoe stappen wij over

De transitie naar de puurste vorm van energie is bij ons heel eenvoudig. Voor iedereen. Aan de hand van vier stappen doorlopen wij rustig het proces.

 
 

stap 1: KENNISMAKING

In een persoonlijke kennismaking ontdekken we wat er speelt in het dorp of de gemeente. Wij kijken naar alle mogelijkheden voor jullie om optimaal tot een eigen energievoorziening te komen. Aan de hand hiervan stellen wij een ideaal voorstel op om met jullie door te nemen.


collectieve inkoop gesprek
 
energie collectief bewustzijn lezing

Stap 2: Bewustzijn

Binnen de coöperatie moet iedereen op één lijn zitten. Duurzame energie roept bij sommige mensen toch vragen op. Daarom leggen wij altijd een stabiele basis met onze thema-avond over klimaatverandering en het belang van duurzame energie. Hierna staan de neuzen dezelfde kant op en kunnen we aan de slag.

 

Stap 3: collectieve inkoop

De verduurzaming start in de vorm van zonne-energie. Via de coöperatie krijgen alle geïnteresseerden een persoonlijke analyse van enie.nl. Zo worden de mogelijkheden tot collectieve inkoop en installatie bepaald. Om bij te dragen aan de lokale werkgelegenheid bieden wij de installatie ook aan regionale bedrijven aan.

collectieve inkoop zonnepanelen
 
postcoderoos zonnepanelen

Stap 4: Postcoderoos

Ook wanneer jouw locatie niet geschikt is voor zonne-energie, of bij gebrek financiële middelen, is zonne-energie dé oplossing. In ons ‘Postcoderoos-project’ wordt een geschikte locatie voor de zonne-installatie gezocht (dorpshuis, kantine, etc.). Hier wordt de energie opgewekt en de leden van de coöperatie profiteren zo toch van alle voordelen.

 

Wat levert dit op?

 

Wij creëren bewustzijn en bieden heldere oplossingen

Dit heeft meerdere voordelen. We zien dat coöperaties meer leden krijgen,  waardoor de inkomsten stijgen. Eén op de vier nieuwe leden stapt direct over op zonne-energie van enie.nl, wat zorgt voor een vergoeding van €75,- voor de coöperatie. En als coöperatie krijg je een eigen TV voor de monitoring bij minimaal 15 deelnemers! Zo helpen wij elkaar, en de wereld van morgen.

rendement zonnepanelen
 
 

Mijn/ons enie.nl

De kracht van een energiecoöperatie zit hem in ‘samen’. Zowel in het voortraject als daarna. Leden kunnen altijd zelf hun eigen energieopbrengst en besparing inzien. 

rendement zonnepanelen

Enie.nl biedt de coöperatie de unieke mogelijkheid om resultaten samen te brengen. De impact van mensen samen, dus de coöperatie, wordt zo inzichtelijk gemaakt!