Enieaan van de week - Peter Spaak

‘Een gevoel van vertrouwen achterlaten vind ik het allerbelangrijkste’

Peter Spaak, heeft meer liefst dertig jaar lang bij Essent gewerkt als accountmanager voor de Zakelijke markt. Tegenwoordig gaat hij door het leven als Enieaan.
"De verandering in de productenportfolio bij Essent heeft er toe bijgedragen dat ik gekozen heb om als boventallig verklaard te worden. Die tijd heb ik gebruikt om over mezelf na te denken en te bepalen wat ik nu echt wil gaan doen."

Na een tijdje besloot Peter opnieuw op zoek te gaan naar een baan die bij hem past. "Op een gegeven moment kwam enie.nl op mijn pad en kwamen we er al snel achter dat we bij elkaar passen. Het is een klant –en servicegericht bedrijf met een enthousiaste groep mensen. Het voelt als een drempelloze omgeving waarin ik mezelf kan zijn."

Als adviseur van enie.nl haalt Peter op een nieuwe manier voldoening uit zijn werk. "Ik krijg een tevreden gevoel als de mensen die ik adviseer blij zijn met mijn antwoorden op hun vragen. Daarin speelt het achterlaten van een gevoel van vertrouwen een belangrijke rol. Een kroon op het werk is natuurlijk wanneer mensen op basis van het gesprek daadwerkelijk kiezen om zelf zonne-energie te produceren."

Peter is ook tevreden over hetgeen wat hij adviseert. "Een zonnepaneel is een prachtig product met een geweldige impact op de dagelijkse levens van mensen. Het creëert een gevoel van trots, onafhankelijkheid en rendement. Niet voor niets dat ik op de foto volledig achter het product sta."