Enieaan van de week - Patrick van der Meulen

“Duurzame energie voor iedereen beschikbaar maken, dat is mijn ultieme droom.”

Deze week is Patrick van der Meulen de Enieaan van de week. Patrick is een van de oprichters van enie.nl. Op jonge leeftijd werd hij, mede door de film ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore geïnspireerd om oplossingen te bedenken voor de wereldwijde klimaatcrisis. Sinds het tweede jaar van zijn HBO-opleiding is hij als ondernemer diverse duurzame initiatieven gaan opzetten.

“Tijdens mijn studie ben ik in contact gekomen met een docent ondernemerschap die sprak over een groene revolutie en de nieuwe innovaties die dit met zich mee brengt. We zijn toen samen met een andere student een elektrische auto op de markt gaan brengen. De Mia Electric was een auto op groene-energie, dus al snel was ik enthousiast. We hebben de auto succesvol op de markt gebracht en toen wist ik het zeker, in de wereld van duurzaamheid wil ik actief zijn.”

Patrick: “Duurzame energie voor iedereen beschikbaar maken, dat is mijn ultieme droom en toen kwam het idee om dit te doen middels zonne-energie. Dit idee ben ik verder gaan uitwerken met mijn vader Richard en broer Milan en toen hebben we enie.nl opgezet.”

Naast enie.nl houden Patrick en Milan zich bezig met de grotere vagen rondom klimaatverandering en de overstap naar duurzame energie. Patrick en Milan zijn namelijk vorig jaar op training geweest bij de voormalig vice-president van de Verenigde Staten, Al Gore. Sindsdien mogen zij zich Climate Reality Leaders noemen. Patrick en Milan geven dan ook regelmatig lezingen over de klimaatverandering en hoe dit tegen kan worden gegaan.