Enieaan van de week - Tienus Kwant

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’

Iedere week laten we iemand aan het woord die samen met ons strijd voor een klimaatneutraal Nederland. Om deze stip aan de horizon te bereiken zal iedereen zijn steentje bij moeten dragen. Mensen die dat doen zijn echte enieanen en we bieden deze klimaat-ambassadeurs een podium met de rubriek de enieaan van de week. Door te inspireren en te stimuleren hopen we dat u ook kiest voor een duurzame wereld. Lees hier het verhaal van enieaan van de week: Tienus Kwant uit Assen.

De kredietrisicobeoordelaar van de Rabobank heeft heel bewust gekozen voor zonnepanelen. ‘Natuurlijk speelt het financiële plaatje ook mee, maar dat was niet de achterliggende oorzaak van de keuze om zonnepanelen te nemen. Mijn motto is: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Vandaar dat ik het gedaan heb.’

‘Mijn verbruik is bijna 5.000 kWh op jaarbasis en dat is natuurlijk nogal wat. Toen heb ik gesprekken aangevraagd met drie partijen, maar het online gesprek met klantadviseur Rob Steur was erg grondig en gaf een goed gevoel. Op afstand laat ie op mijn beeldscherm precies zien wat mijn mogelijkheden zijn. Toen het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) met de Zonnelening kwam was ik helemaal om, maar zonder die lening had ik het ook gedaan waarschijnlijk.’

De geboren Drent heeft vervolgens besloten om 22 zonnepanelen door enie.nl te laten plaatsen in twee opstellingen. Eentje op het platte dak en een op het schuine dak.