Enieaan van de week - fam. Bosma

‘We zijn veel bewuster geworden van ons verbruik’

Iedere week laten we iemand aan het woord die samen met ons strijd voor een klimaatneutraal Nederland. Om deze stip aan de horizon te bereiken zal iedereen zijn steentje bij moeten dragen. Mensen die dat doen zijn echte enieanen en we bieden deze klimaat-ambassadeurs een podium met de rubriek de enieaan van de week. Door te inspireren en te stimuleren hopen we dat u ook kiest voor een duurzame wereld. Lees hier het verhaal van enieaan van de week: de familie Bosma uit Drachten.

‘Wat ik zo raar vind is dat we volgens de grote energiemaatschappijen een gemiddeld verbruik hebben, maar toen kwam jullie langs en bleek dat we heel veel kunnen besparen’, aldus de familie Bosma uit Drachten. De familie heeft 16 zonnepanelen van enie.nl gekocht. 

‘Bijna iedere dag kijken we even wat we de dag ervoor hebben opgewekt. Met de slimme meter hebben we een mooi inzicht in onze opbrengst en het verbruik. Hierdoor zijn we ook veel energiebewuster geworden.’ De koelkast staat op een koelere plek en een graadje hoger zodat ie minder verbruikt. Ook staan ongebruikte apparaten staan niet meer op stand-by. ‘Klantadviseur Elias gaf aan dat op die manier het sluimerverbruik echt ver terug konden dringen, en het werkt! Die persoonlijke benadering en de betrokkenheid is geweldig.’

Het Friese gezin vindt dat de zonnepanelen nog maar het begin zijn van de energierevolutie waar we in zitten. ‘Straks wekt iedereen elektriciteit op, maar een deel daarvan moeten we allemaal kwijt op het net. We kunnen het veel beter allemaal opslaan voor hergebruik.’  

 

Wilt je net als de familie Bosma jouw aandeel leveren voor een betere wereld? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.