Olympische Kwalificatie

Olympische Kwalificatie

Jaaaaaa!!! Ik ga weer naar de Olympische Spelen! Ik ben ontzettend blij en trots dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen op de 500m, 1000m, 1500m en ploegenachtervolging. Als ik het zo zeg, lijkt het alsof echt alles goed ging afgelopen week, maar wat was het spannend. Nu het OKT achter de rug is, voel ik pas echt hoe gespannen ik eigenlijk was de afgelopen 10 dagen. Er is echt een last van mijn schouders is gevallen. Mijn droom om nog een Olympische gouden medaille te winnen is nog steeds binnen bereik!

Geïnspireerd door Al Gore

Geïnspireerd door Al Gore

Het is jullie vast niet ontgaan dat afgelopen maand de nieuwe film van Al Gore in Nederland in première is gegaan. Wellicht hebben jullie hem zelfs al gezien? Zelf heb ik helaas nog geen tijd gehad om naar de bioscoop te gaan, maar deze documentaire staat zeker op mijn “watchlist”.  In “An Inconvenient Sequel: Truth to Power” laat Al Gore namelijk tien jaar na de eerste film zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Natuurlijk zal er vast ook wel in te zien zijn wat er gebeurd als we niets doen, maar deze nieuwe film belooft veel meer over oplossingen te gaan en over hoe wij, de gewone mensen, een onderdeel van die oplossing (kunnen) zijn.

Wintertijd

Wintertijd

We zijn los! Het laatste weekend van oktober vond zoals altijd de eerste échte schaatswedstrijd plaats; het NK afstanden. Hier kon je naast de Nederlandse titels ook startbewijzen voor de wereldbekerwedstrijden winnen. Op elke afstand lagen er 5 tickets klaar en daar werd hard om gestreden. Het is namelijk superbelangrijk om bij de wereldbekers te zijn om wedstrijdritme op te doen en op die manier steeds beter te worden. Ik had een goed weekend en plaatste mij met twee 2e plaatsen op de 500 en 1000m en een 3e plaats op de 1500m! Ik ben hier super blij mee en heb heel veel zin om me weer met de internationale top te meten.

Zomer in Berlijn

Zomer in Berlijn

De maand juli stond voor mij in het teken van het zomerijs. Zoals jullie weten heb ik het dan (helaas 😊) niet over lekker Italiaans schepijs, maar over pittige schaatstrainingen. Eerst zijn we twee weken in Heerenveen op trainingskamp geweest, waarna er nog twee weken in Berlijn volgden.

Regendans

Regendans

De afgelopen maand zijn we drie weken op trainingskamp geweest in Livigno. Livigno is een Italiaans bergdorp op 1800m hoogte aan drie kanten ingesloten door Zwitserland en alleen te bereiken via bergpassen. Zoals je waarschijnlijk inmiddels weet houd ik enorm van de bergen, en ik heb dan ook erg genoten van dit trainingskamp.