Zomer in Berlijn

Zomer in Berlijn

De maand juli stond voor mij in het teken van het zomerijs. Zoals jullie weten heb ik het dan (helaas šŸ˜Š) niet over lekker Italiaans schepijs, maar over pittige schaatstrainingen. Eerst zijn we twee weken in Heerenveen op trainingskamp geweest, waarna er nog twee weken in Berlijn volgden.

Regendans

Regendans

De afgelopen maand zijn we drie weken op trainingskamp geweest in Livigno. Livigno is een Italiaans bergdorp op 1800m hoogte aan drie kanten ingesloten door Zwitserland en alleen te bereiken via bergpassen. Zoals je waarschijnlijk inmiddels weet houd ik enorm van de bergen, en ik heb dan ook erg genoten van dit trainingskamp.

Waarom het besluit van Trump averechts werkt

Waarom het besluit van Trump averechts werkt

Op 1 maart schreef ik een blog over de Tweede kamer-verkiezingen van 15 maart die eraan zaten te komen. Daarin riep ik op dat we niet moeten wachten op de politiek om duurzamer te worden, maar dat we zelf moeten kiezen om duurzamer om te gaan met de aarde. De nieuwsberichten rondom de vastgelopen coalitie-onderhandelingen en de discussie rondom Trump en het klimaatakkoord van Parijs bevestigen het gevoel dat we zelf een aarde moeten creƫren die zichzelf kan herstellen, zoals Jan Terlouw het zo mooi verwoordt.